Roman Motychak
Бойкот російських товарів Бойкот російських товарів Бойкот России, друзі і колеги, є пара тройка думок.

1. з приводу важливості інформаційної безпеки. Хотів би звернути увагу на два тексти з цього приводу - там багато дуже аргументації, чому саме треба приділити величезну увагу інформаційній безпеці.
Отже, перший текст - дуже старий, але актуальний - про витоки товариша Касперського: http://www.wired.com/dangerroom/2012/07/ff_kaspersky/all/ 
У цьому пункті хочу зауважити, що той же, наприклад, Нацбанк після приходу Степан Кубів на посаду почав задумуватися про те, щоби відмовитися від даного ПЗ.

Другий текст - значно новіший, про стратегії ведення холодної війни 
http://www.zdnet.com/how-a-digital-cold-war-with-russia-could-threaten-the-it-industry_p2-7000027591/ - американці серйозно стурбовані проникненням програмних продуктів російського походження на свій ринок. І починають робити усе, щоби бути подалі від цього діла. 

Як би це все піарнуть, а ? А то багато народу не сильно собі здає зі справи, шо вони юзають і як і наскільки це небезпечно під час війни. Я стикнувся з цим на своєму рідному мені фондовому ринку: 
Люди ПРОСТО не задумуються, що фінансують економіку ворожої держави.

2. Сектор товарів масового споживання. Туn проблема велика, бо, наприклад, жодної марки жуйки на ринку у нас нема виготовленої в Україні. І Вріґлі і Орбіти і Діроли всі централізовано виробляються на потужностях, розташованих в #РФ

І шо робить? Ну, перш за все, ні в якому випадку не казати, шо ми вже війну програли, як це деякі роблять. 
Треба писати в хедофіси міжнародних корпорацій звернення масові з проханням перенести виробництва в Україну, або імпортувати з інших потужностей. Корпорації ці всі, як правило, не російські, а або американські або європейські - і тому є всі шанси, що вони правильно поставляться до звернень. Бо є "лінія партії" (себто рішення #ЄС і #США). 
У питаннях звернень такого плану є серйозна практика у членів групи "И так поймут!". Вони їх відпрацьовували помовних питаннях - без жодної політичної підтримки з боку міжнародних інститутцій. 

Отакі думки, нарешті зібрав в один пост.


Russia's Top Cyber Sleuth Foils US Spies, Helps Kremlin Pals | Danger Room | Wired.com
Ex-Soviet intelligence officer Eugene Kaspersky and his geek squad traced Stuxnet and Flame. Now he has a vision for the future of Internet security.
Переглянути публікацію · 8 годин(-и) тому
Це сподобалося 5 особам.
5 поширень

Андрій Пугачов На рахунок ПЗ. Так як у більшості користувачів вінда не ліцензійна, тобто крадена, тай антивіруси теж, то є сенс почати впроваджувати лінукс. Є навіть наш, український ГрушаЛінукс та Ubuntu Desktop Pack, я вже не кажу про оригінальну Мінт, Убунту, Федо...Показати більше
7 годин(-и) тому · Подобається

Roman Motychak Андрій Пугачов, я Касперського навів просто як приклад. Від софта не втечеш - ообливо якщо він якийсь специфічний: на тій же біржі шоп торгувати софтіна потрібна спеціалізована. а вона, як правило, також російського виробництва.
5 годин(-и) тому · Подобається
Oleg Lukavyy



Lyudmila Lyudmila
щодо БОЙКОТУ - Зверніть увагу на страхові компанії ПРОВІДНА (це компанія Хачатурова друга ПУтіна, нараізі все керівництво компанії у Києві громадяне РФ, гроші - куди йдуть? подивіться скільки компанія збирає - дані є на сайті форіншуренс) та компанію Про100, в криму вже она РОСНО, підпорядковується краснодару. Гроші з України виводять, схеми у них вже впроваджені. Також страхові брокери та перестрахові компанії.
Подобається · · 27 березня о 18:49

Валерий Гуров
К СЛОВУ О БОЙКОТАХ
Везде бойкот. Флаги стран-производителей на ценниках товаров в Билле, нетронутые полки с российскими продуктами – даже у людей аполитичных рука не поднимается за ними потянуться. Для кого покупать российские товары непатриотично, для кого – просто неудобно – вдруг окружающие не поймут или девушка на кассе с осуждением посмотрит… Неприлично, в общем, такое делать приличным людям... И это правильно, бойкот работать должен – нечего помогать агрессорам даже ко...
Показати більше...
К СЛОВУ О БОЙКОТАХ
Везде бойкот. Флаги стран-производителей на ценниках товаров в Билле, нетронутые полки с российскими продуктами – даже у людей аполитичных рука не поднимается за ними потянуться. Для кого покупать российские товары непатриотично, для кого – просто неудобно – вдруг окружающие не поймут или девушка на кассе с осуждением посмотрит… Неприлично, в общем, такое делать приличным людям... И это правильно, бойкот работать должен – нечего помогать агрессорам даже копейкой. Поэтому решил и оператора мобильного сменить. А поскольку человек я дотошный, решил поглубже разобраться в теме, чтоб не менять «шило на мыло». И написал себе вопросы, а разобравшись, и ответы – малоутешительные, зато соответствующие реальности. Делюсь с вами:

В КАКИХ МОБИЛЬНЫХ ОПЕРАТОРАХ ЕСТЬ РУССКИЕ ДЕНЬГИ?
Увы, во всей троице – МТС, Киевстаре и даже Лайфе. Формально они считаются международными компаниями с участием международного капитала. Говорят, что, мол, их акции принадлежат иностранным инвесторам из Америки, Норвегии, Турции… Но по сути русское присутствие есть у всех троих без исключения. И это плохая новость – уходить-то особо некуда… 

КТО РЕАЛЬНЫЕ ХОЗЯЕВА?
На секундочку, подробно и доходчиво написали о хозяевах здесь: http://www.segodnya.ua/ukraine/lovushka-nacionalizacii-505745.html 
Итак, КИЕВСТАР. Не смотря на «Киев» в названии украинского в компании не осталось ничего, кроме менеджмента. Хозяин Киевстара – Вымпелком, да, зарегистрированный в Амстердаме, но реально принадлежащий российским олигархам из Альфа-групп и норвежской компании Теленор.

Едем дальше. МТС – половина опять же у российского олигарха Евтушенкова из АФК «Система», вторая половина у западных владельцев акций, купивших их на бирже Нью-Йорка. 

Астелит, известный всем как Лайф. Здесь вообще двойная «нелюбовь». Потому что, во-первых, денежка капает российским олигархам Мамуту и Фридману, а частью заправляет регионал Ринат Ахметов.

ЕСТЬ ЛИ АЛЬТЕРНАТИВА?

Альтернатива, в общем есть, но от такой альтернативы становится невесело. Потому что «Укртелеком» с условно мобильным «Тримобом» принадлежит Ахметову. По слухам, там еще и деньги Януковича есть, которому отдавать свои кровные хочется еще меньше, чем русским. А оставшиеся ИНТЕРЕЛЕКОМ, PEOPLE NET, FreshTel, без обид, даже не тянут на нормальных национальных операторов, связь которых предоставлялась бы по всей стране. Привыкнув к нормальному покрытию и ценам, заморочишься «зоны устойчивого приема» искать. 

МОРАЛЬ

Грустно, конечно, что у нас нет 100% украинского оператора. Очевидно все «родные» капиталы, на которые можно было бы построить хоть одного приличного и сильного самостийного мобильного оператора, давно работают во благо Австрии, Швейцарии и Кипра. А потому уж лучше чужой капитал, пусть даже и российский, пусть хоть с Марса, работающий в Украине, чем наоборот. 

И РЕЗЮМЕ 
Сижу на своем операторе. Не дергаюсь. А продукты российские как не покупал, так и не буду.
Подобається · · Поділитись · 27 березня о 18:42


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Я вам розповім трохи про те, як працює пропаганда. Професія політтехнолога, яку мав честь носити, дозволяє мені розібратися у військовому сегменті цього явища.

Термины в разведке