Я вам розповім трохи про те, як працює пропаганда. Професія політтехнолога, яку мав честь носити, дозволяє мені розібратися у військовому сегменті цього явища.

 Трохи розповім як працює пропаганда. Професія політтехнолога, яку мені випала честь носити досить-таки дозволяє осягнути і воєнний сегмент цього явища. 


Російська сторона вчинила геноцид у містечках на Київщині поблизу столиці. Навіть нормальної картинки для своїх же медіа там створювати вони не стали: про те що містечко Буча вони не загеноцидили російські посадові особи просто просять своїх громадян вірити на слово. 


Проти РФ на Заході і в самій Україні розкручується абсолютно справедлива і органічна кампанія обурення за геноцид і злочини проти людяності в ХХІ ст в центрі Європи. Це підштовхує до посилення санкційного тиску і воєнної підтримки України: прем'єр Британії заявляє про те що зробить усе, аби виморити голодом путінську воєнну машину, міністр закордонних справ Італії Ді Майо говорить про готовність відмовитися від газу з РФ. Навіть Макрон показово робить свою риторику по РФ жорсткішою.  


Ситуація комунікаційно просрана. Дії російських виблядків в Бучі і Ірпені неможливо приховати: майже скрізь на Заході в топ-медіа це займає перші шпальти. 


Що роблять у цій ситуації російські медійні нацисти? Правильно. Вони починають вкидати в український інфопростір фейкові фото нібито з Бучі, чи Ірпеня - аби потім їх десь публікували, а російські джерела спростовували і казали - ну дивіться, цьому фото аж два роки, це взагалі із Сирії і т.д. І так нівелюється ефект реальної шокуючої інформації про злочини в Бучі і Ірпені, починається спіраль "все відносно", "а, значить наші теж брешуть" і звісно ж "все не так однозначно, дивіться оно ваші Арестовичі як доказ тих подій постили фейки" і так далі.


Механізм дієвий, і це змушує мене писати цей пост. Якщо бачите що хтось *розвінчує* фейки з Бучі - знайте, що кинула їх російська сторона принципово аби впливати на свідомість і нівелювати вплив і значення справжніх фото звідти. Майте на увазі, будьте обережні.  


https://texty.org.ua/fragments/106227/fejk-pro-vbytyh-ditej-v-irpeni-ochevydno-stvoryly-shob-rozmyty-pravdu-pro-zlochyny-rf/

Original IPSO Backup hosting

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Термины в разведке